Популярността на баскетболния Партизан в сръбската столица достига нови и безпрецедентни висини седмица, след като тимът стана един от трите, осигурили си класиране за четвъртфиналните плейофи в Евролигата.

В отговор на невероятния интерес да видят „черно-белите” от страна на феновете, ръководството на Партизан промени домакинската зала, в която ще приеме гръцкия Панатинайкос в четвъртък в предпоследен двубой от Топ 16 на престижната европейска клубна надпревара. Така сръбския гранд ще посрещне „зелените” от Атина в 20-хилядната „Белградска арена”.

Хиляди се наредиха на опашка тази сутрин за билети през залата, оформяйки страхотно стълпотворение и осигурявайки реална възможност да бъде подобрен рекордът по посещаемост на съоръжението.

Още по-интересно е, че нито за Панатинайкос, нито за Партизан предстоящият мач е на живот и смърт, защото и двата тима вече имат сигурно място в следващата фаза. В лагера на Панатинайкос обаче са треньорът Желко Обрадович и бившите баскеболисти на Партизан Никола Пекович и Душан Кечман.