Селекционерът на националния ни тим по баскетбол Пини Гершон ще се изправи срещу екс-плеймейкърa на държавния ни състав Ибрахим Джабер довечера в Евролигата. Гершон и неговият Макаби Тел Авив гостуват на Лотоматика Рома с Джабер в състава от 21.30 часа в четвъртия кръг на турнира.

Ибрaхим Джабер игра под ръководството на Пини Гершон за България в евроквалификациите през 2008-ма година и имаше основна роля за класирането на страната ни на първенството в Полша. По-късно обаче Джабер не се върна в състава на националния за Евро 2009.

„Може да ми помогне това, че познавам добре Пини Гершон, но той също ме познава отлично като играч”, заяви Иби Джабер преди мача Лотоматика - Макаби в Рим. Джабер така и не иска да се връща към неучастието си за България на шампионата във Вроцлав, а само коментира, цитиран от израелския сайт one.co.il: „Реших да не участвам, а следвах религията си.”

„Без съмнение Макаби Тел Авив е един от най-добрите отбори в Европа с традиции и успехи. Не съм играл никога срещу Макаби и нямам търпение за двубоя”, допълва Ибрахим Джабер.