Старши треньорът на мъжкия ни баскетболен тим Пини Гершон не издържа на вълнението преди двубоя на неговия Макаби Тел Авив с ЦСКА Москва от Евролигата.

 

Срещата бе предшествана от минута мълчание в памет на дългогодишния мениджър на клуба Мони Фанан, който се самоуби преди две седмици. Гершон, който бе в Щатите с тима си по време на трагедията, бе победен от емоциите и се разплака, докато траеше моментът, в който феновете и приятели на Фанан му отдадоха почит.

 

„Показахме, че можем да печелим в Евролигата с добра защита и това е много хубаво. Играхме правилно в защита и искам да отдам дължимото на Алън Андерсън, който опази Лангдън. Във втората част направихме някои грешки и това им позволи да се върнат, но се поправихме. Победата е много важна и заради добрата разлика”, коментира след победата на Макаби Пини Гершон.

 

„Направихме разликата през първото полувреме. Опитвахме се да играем добре в защита, защото от там започва нападението”, заяви гардът Алън Андерсън, а Стефан Ласме добави: „Ставаме все по-добри във всеки мач, но все още можем повече. Това беше най-добрият ми мач откакто пристигнах в Макаби и съм много щастлив. Надявам се да има още много такива мачове в бъдеще.”