Макаби Тел Авив воден от националния ни селекционер по баскетбол Пини Гершон посреща Барселона довечера в последен мач за сезона си в Евролигата. Израелците не успяха да се класират за четвъртфиналните плейофи, а испанците продължават напред.

„В Евролигата, при такова високо ниво на професионализъм, единствената цел е победа във всеки мач. Макаби е отбор, който държи на честта си и традицията, а това са двете неща, които ще ни водят в двубоя с Барселона. Трябва да покажем най-доброто от себе си, независимо че сезонът ни в Европа приключи по-рано, отколкото се надявахме”, коментира старши треньорът Гершон потвърждавайки, че независимо от всичко баскетболистите му ще търсят победата пред собствена публика.

Интересен факт е, че гардът на Макаби Маркус Браун се нуждае от само още 8 точки, за да стане първият играч в историята на Евролигата, който ще достигне границата от 2 500 в кариерата си, а играчът на Барселона Джанлука Базиле пък е на две асистенции от осмото място в класацията по асистенции и общо 400 в кариерата си.

В останалите мачове от последния кръг в Топ 16 на Евролигата довечера от 21.15 часа българско време ТАУ Керамика приема Олимпиакос, Армани Джийнс Милано е домакин на Проком, а Реал Мадрид играе с АЛБА Берлин.