Отбелязалият последният кош във финала на Евролигата за Олимпиакос Георгиос Принтезис заяви след победата над ЦСКА Москва, че това е голям успех и велик момент за играчите, за клуба и за феновете. „Изключително сме щастливи, че зарадвахме привържениците си след толкова много години. Не последният кош спечели мача, ние го спечелихме постепенно. Бяхме концентрирани и не се отказахме. И ето, че спечелихме”, коментира развълнуваният Принтезис.

Старши треньорът Душан Ивкович пък сподели пред медиите: „Този финал беше невероятен. Искам да поздравя и да благодаря на моите играчи, които се бориха до последната секунда. Беше трудно да се подготвим за този мач. Не очаквах да има чак такова напрежение. В първата част имахме 7 точки със 7 грешки. Просто грешките ни убиха. Знаехме, че ще ни е трудно да отбележим 80 точки например, за да се състезаваме с ЦСКА. Лимитирахме Барселона до 64 точки, така че целта беше да удържим ЦСКА до 70-75 точки. В нападение бяхме объркани. Помня, че когато разликата стана най-голяма казах на играчите: Хайде момчета! Можете да ги биете. Това е нашият мач.”

Героите от Олимпиакос: Изключителен момент

източник: Gong.bg

„Намалихме до 13 точки след третата част. Не очаквах опитен играч като Шишкаускас да пропусне наказателните удари. Благодаря на феновете и на Евролигата. Много ми е трудно да обясня какво се случи в четвъртата част. Спанулис беше страхотен, въобще не прояви егоизъм. Късметлии сме, че Василис Спанулис поведе отбора, като истински лидер. Но всичките ми играчи са гладни за успехи”, каза още опитният сръбски специалист.

Получилият приза за най-полезен във Финалната четворка Василис Спанулис пък заяви: „Това е просто нещо невероятно. Невероятно! Ние сме шампионите на Евролигата. Много сме щастливи, че изживяваме този момент. На спряхме да се борим през целия сезон. Във финала също не се отказахме, върнахме се в мача и успяхме да спечелим. Това е вторият ми Файнъл Фор и два пъти спечелих приза най-полезен играч, но най-ценното е, че сега спечелихме титлата.”

Героите от Олимпиакос: Изключителен момент

източник: Gong.bg