Старши треньорът на Дунав Еконт Георги Божков изрази задоволство от извоювания първи успех на отбора в турнира ФИБА Еврокъп. По рано днес единственият български отбор в европейските клубни турнири за този сезон се наложи над румънския Сфънту Георге със 76:70 и започна участието си това състезание с победа.

„Доволен съм от победата и от невероятната атмосферата в залата. Надявам се, че и на феновете им е харесала играта, която показахме”, каза Божков за BulgarianBasket. „Смятам, че в продължение на 38 минути играхме отличен баскетбол. Само в последните 2 минути, за да спечелим мача, тактически задържахме топката, може би дори повече отколкото трябваше. Все още си личи липсата на европейски опит в трите ни чужденки, които сега за първи път играят в такъв турнир, но се надявам, че в следващите мачове ще бъде все по-добре.”

Божков сподели още, че победата е над много силен отбор и добави: „Аз казах още преди мача, че двата отбора си подхождат много по стил - играят бързо и агресивно, така че предварително бе ясно, че ще се получи атрактивен двубой. Добре се бяхме подготвили и знаехме силните им страни. Затова умишлено играхме с излизане на периметъра и стрелба отдалеч на високите ни играчи - Йоловска, и особено Топалова, и в случая се получи, мака и да не става всеки ден. В подкошието те имат много атлетичен и подвижен център (Гидън) и много трудно можехме да атакуваме отдолу."

На Дунав Еконт сега предстои гостуване в Тел Авив, а мислите на треньорското ръководство вече изцяло са насочени нататък, тъй като срещата им от този уикенд с Монтана 2003 бе отложена.

„Сега имаме само 4 дни да се подготвим за гостуването в Тел Авив. Когато сме гости, за да имаме шанс да победим, трябва да играем много дисциплинирано, но и да имаме добър ден”, завърши Божков.