Лидерът във временното класиране в баскетболната Евролига Барселона приема коравия тим на Фенербахче. Срещата в „Палау Блауграна“ започва в 22:00 тази вечер и ще може да я наблюдавате пряко по MAX Sport 2.

Каталунците влизат мача в серия от пет поредни победи във всички турнири. Последната им загуба бе отново в Евролигата, като гост на Жалгирис в Литва. В последния кръг от испанската Лига ACB тимът от каталунската столица победи с 98:80 Гран Канария. На домашната сцена Барса също е лидер, дори с мач по-малко от преследвачите Реал Мадрид и Манреса. Последният двубой на евросцената пък ги противопостави срещу Алба Берлин. Гостуването в германската столица също се увенча с успех – 95:79.

Турският тим не се намира в най-добрата си възможна форма. В Евролигата Фенербахче загуби последната си визита на Баскония с 62:77., а два двубоя на „жълто-черните“ не се изиграха – срещу Байерн Мюнхен и руския Зенит.

В турската Суперлига в последната си среща Фенербахче сломи големия съперник Бешикташ с 90:81 и продължава да води уверено, но сега пред турците седи едно от най-трудните възможни препятствия през сезона.