Българинът с френски паспорт Илиян Евтимов отбеляза 4 точки за успеха на неговия Виртус Болоня над ТюркТелеком в Анкара с 95:87. Мачът бе първи от четвъртфиналните плейофи в Еврокупата на ФИБА. Играе се до 2 победи от 3 срещи. Евтимов се появи на терена като резерва за 13 минути овладя 5 борби и направи 1 асистенция.

Италианците стигнаха до победата след много силна последна четвъртина, която взеха с 34:20. ТюркТелеком пък бе един от съперниците на българския ЦСКА в груповата фаза на надпреварата.

Друг от опонентите на червените Паниониос също намери място сред най-добрите 8 в Еврокупата. Гърците обаче загубиха при гостуването си на Акашваю Хирона с 68:76 също в първа среща от четвъртфиналната фаза. Последната част бе решителна и в този двубой, защото испанците надделяха над Паниониос с 17:9. Акашваю Хирона продължава да е единственият отбор в турнира без нито едно поражение от самото начало.

В другите две четвъртфинални двойки Азовмаш постигна успех над купърския АЕЛ с 88:63, а Естудиантес надви Динамо Московска област с 80:70. Реваншите са на 8/9-ти март, а евентуални