Настоящият европейски шампион по баскетбол Макаби Тел Авив загуби гостуването си на Цървена звезда в Белград със 76:89 точки. Това бе трето поражение за Макаби, който заема трета позиция в група Е на Топ 16 в Евролигата с актив 6 победи и 3 загуби. Сръбският тим пък записа едва втора победа в тази фаза и е на дъното във временното класиране в група Е.

Деян Радонич

източник: БГНЕС

В същата група Алба Берлин надви Жалгирис като домакин с 80:72 точки и заема петото място с 4 победи от 9 мача, а в Атина Панатинайкос загуби от Барселона със 77:81 точки. Испанците са втори във временното класиране с актив 6-3, а гърците са четвърти с 5 победи и 5 поражения.

БК Панатинайкос срещу БК Барселона

източник: БГНЕС

В другата група F Фенербахче победи Нижни Новгород с 92:79 точки. Турският състав е втори във временното класиране със 7 победи и две загуби, а начело е Олимпиакос с актив 7-1 и мач по-малко.

БК ЦСКА Москва срещу БК Лаборал Куча

източник: БГНЕС

Пак в тази група ЦСКА Москва победи като гост Лаборал Куча с 81:74 точки, като руснаците са на трета позиция със 7 победи от 9 мача, а Лаборал Куча е на пета позиция във временното класиране с актив 4-5.