Най-престижният баскетболен клубен турнир на Стария континент Евролигата отново ще радва феновете с качествени изпълнения и неподправен драматизъм. 24 тима се впускат довечера в битка за трона на Европа, който настоящият шампион Панатинайкос ще брани с всички сили. Гръцкият гранд воден от наставника Желко Обрадович отново събра страхотна селекция, с което потвърди амбицията си да повтори миналогодишния успех.

ПАО е в група Ц в компанията на Лотоматика Рома, Партизан, Барселона Фенербахче, Реал Мадрид, Бросе Баскет и Роан. В група А попаднаха ЦСКА Москва, Монтепаски Сиена, Юнион Олимпия, ВидиВичи Болоня, Жалгирис, Проком Трефл, Олимпиакос и ТАУ Керамика, а група Б събра Цибона, Арис Силон, Ефес Пилзен, Уникаха, Армани Джийнс, Летувос Ритас, Макаби Тел Авив и Льо Ман.

Мачът на откриването на тазгодишния сезон е тази вечер от 21.15 часа в Полша, където един срещу друг ще излязат местния Проком с Милан Гурович в състава си и руският първенец ЦСКА Москва. Апетитите на поляците са повече от сериозни за силно представяне в елита, така че здравата битка е гарантирана. Останалите двубои от първия кръг са в сряда и четвъртък, като в сряда са срещите Монтепаски – Олимпия и Болоня – Жалгирис в група А, Цибона – Ефес Пилзен и Арис – Уникаха в група Б, както и Панатинайкос – Рома, и Партизан – Барселона в група Ц.

Финалната четворка на сезон 2007/2008 в Евролигата ще се проведе от 2 до 4-ти май 2008-ма година в Мадрид.