Българският национал Ибрахим Джабер изигра последния си мач в европейските клубни турнири този сезон. Тимът на Джабер Лотоматика Рома завърши на последно място в група G на Евролигата, но се разделя с турнира с победа над Партизан с 88:72. Макар че загуби, Партизан продължава напред на четвъртфиналите.

Ибрахим Джабер бе титуляр за Лотоматика, игра 28 минути и завърши със 17 точки, пет борби, три асистенции и три откраднати топки, но напусна рано мача заради пет лични нарушения.

В другия мач от групата също вече класираният тим на Панатинайкос се наложи след продължение над Уникаха със 103:95. В редовното време двубоят завърши 86:86, но гръцкият отбор реализира 17 точки в добавените минути и така си заслужи успеха.

В група H, където също бе ясно, че за четвъртфиналите се класират ЦСКА Москва и Монтепаски, днес лидерите завършиха с победи. ЦСКА се наложи като гост на Цибона със 73:63, а Монтепаски би Фенербахче в Турция със 73:68.

Така на четвъртфинал ще се срещнат Панатинайкос – Монтепаски Сиена и ЦСКА Москва – Партизан. Мачовете са от 24 март до 8 април, а победители се класират за Финалната четворка в Берлин. Утре са последните четири срещи от Топ 16.