Ефес Истанбул надделя с 80:71 (47:42) над гостуващия Барселона и с 3:2 победи елиминира съперника, за да се класира за първи път за Финалната четворка в Евролигата по баскетбол за мъже. Шейн Ларкин се отличи с 18 точки и 7 асистенции, а Адриен Мьорман също вкара 18 точки за турците. Василие Мичич допринесе с 10 точки и 10 асистенции за успеха. Крист Сингълтън беше най-полезен за испанците с 12 точки и 8 борби, а Тома Юртел също реализира 12 точки.

Каталунците започнаха по-добре и в края на първата четвърт взеха преднина от 28:21, но постепенно домакините съкратиха пасива и със серия от 7 безответни точки в последните три минути и половина на първото полувреме те дори взеха аванс от 47:42 на почивката. Турците продължиха да поддържат водачеството в резултата, като седем минути преди края те дръпнаха с 68:57 и до края нямаха проблеми.

На полуфиналите в испанския град Витория на 17 май Ефес ще се изправи срещу градския съперник Фенербахче. В другия полуфинал защитаващият титлата си Реал Мадрид ще срещне ЦСКА Москва./БТА