Русенският Дунав Еконт Експрес игра като равен с равен с московския гранд Динамо, но успя да се противопостави само през първото полувреме. Момичетата на Георги Божков дори имаха преднина от една точка на почивката – 38-37, но само за една четвърт гостенките решиха двубоя в своя полза. В третата десетка от мача гостенките я спечелиха с 23-13, а това сломи устрема на българският тим и закономерно накрая рускините се поздравиха с крайния успех – 77-67. Това бе трета поредна победа за Динамо Москва, които вече почти сигурно ще завършат на първо място в групата. За Дунав Еконт поражението е първо за сезона, но то по всяка вероятност няма да се окаже решаващо за класирането на тима в следващата фаза на турнира.

Единственият показател, по който Динамо Москва превъзхождаха българският представител в европейските клубни турнир за този сезон бе борбата под коша, а това се оказа ключов фактор за изхода от двубоя. Рускините хванаха цели 26 борби повече от баскетболистките на Дунав Еконт, а 23 от тях дойдоха в нападение за Динамо. Това са цифри, които е трудно да бъдат превъзмогнати, въпреки голямото желание за победа и невероятната подкрепа на русенската публика, пише bulgarianbasket.com.

Елена Йоловска бе най-добра за българския тим с вкараните 15 точки, хванатите 8 борби и отнети топки за общ коефициент 22. По 12 точки добавиха двете Наталии – Топалова и Ануфриенка.

За Динамо Москва над всички бе Наталия Водопянова с коефициент 23 след 16 точки, 13 борби, 4 отнети топки и 2 „чадъра”. По 15 вкараха Марина Кузина (плюс 11 борби за дабъл дабъл) и Екатерина Ситняк, а Катерина Кейру бе много полезна със своите 12 точки, 9 борби и 6 асистенции.

На 3-ти декември Динамо Москва гостува на Апоел в Тел Авив, докато ден по-рано ще бъде големия сблъсък за второто място в групата между Дунав и Сфънту Георге в Румъния.