Баскетболистките на Дунав Еконт загубиха нещастно първия си мач от елиминациите в Еврокупата на ФИБА при гостуването си на кипърския Империал АЕЛ с 62:63 точки, но все пак запазиха шансове за продължат напред в турнира.

Тимът от Русе водеше пред по-голямата част от мача в Лимасол, като след първата четвърт резултатът бе 18:15 в полза на българките. Дунав натрупа 9 точки преднина на почивката при 36:27, а пред последната част все още имаше аванс от 3 точки – 49:46. Тройка на Диана Найденова 1.23 минути преди края остави разликата 3 точки – 62:59, но в оставащото време българските баскетболистки не успяха да отбележат нов кош, а състезателките на домакините бяха точни от наказателната линия и 17 секунди преди сирената поведоха с 63:62 точки.

Роксана Йорданова, която завърши с 11 точки, 11 борби и 3 асистенции не сполучи в последната си стрелба от далечно разстояние и отборът на Дунав трябваше да се примири с поражението. Даниела Петева вкара най-много за русенския тим – 16 точки, плюс 2 борби. Гардът Диана Найденова отбеляза 10 точки и 5 борби, а Светла Асенова реализира 11 точки и 7 борби.

За домакините най-полезна бе американката Бети Ленокс, която завърши с 28 точки и 10 борби.

Дунав Еконт приема АЕЛ Лимасол на 25-ти октомври в Русе и при успех с повече от 1 точки ще се класира напред в Еврокупата на ФИБА.