Баскетболистките на Дунав Еконт стартираха със загуба участието си в евротурнирите. Русенки отстъпиха на със 73:89 у дома на израелския Елицур Рамла в първия си мач от Еврокупата на ФИБА.

Дунав игра напълно равностойно през по-голямата част от срещата, като първата четвърт завърши при 25:25, а полувремето само с две точки аванс за гостите – 41:43. Момичетата на Стефан Стефанов се хвърлиха и след почивката, но постепенно започнаха да играят по разконцентрирано. Грешките в атака и пропуските от тройката се оказаха фатални и това позволи на Елицур Рамла да натрупа аванс. Дунав имаше шанс за обрат в началото на последната четвърт, когато се доближи до съперника си само на три точки при 63:66, но оттам за осем минути реализира само 10 точки, срещу 23 на израелските баскетболиски.

Дунав направи 23 грешки в срещата, които костваха победата на момичетата от русенския тим на старта на евроучастието им. Освен това Елицур Рамла ги превъзхождаше под коша и бе почти безпогрешен от фаул линията.

Най-резултатна за Дунав Еконт бе Даниел Пейдж с 27 точки, Вероника Бортелова завърши със 16, а Наталия Топалова добави 10 точки и шест борби. За гостите Латаня Уайт отбеляза 32 точки, а Олена Огородникова вкара 21.

В другата среща от тази група С испанският Ривас Футура победи Цървена звезда с 84:57 точки.

В следващия кръг Дунав гостува на Цървена звезда, а мачът е на 30 октомври.

За 1/16-финалите ще се класират първите 2 отбора от всяка група плюс 8-те най-добре класирали се трети отбори от 12-те групи. Това прави шансовете на русенки прилични за продължаване напред в турнира.