Старши треньорът на Лукойл Академик Шарон Друкер заяви, че трябва на бъдат намерени правилните решения за проблемите в тима след загубата от румънския Клуж Напока със 73:88 точки в 3-ия двубой от група Е на турнира ФИБА Къп.

Лукойл Академик падна от румънци във ФИБА Къп

"В третата част се върнахме в мача, но в последната направихме много грешки. Те вкараха някои важни точки, откраднаха топки, а ние грешахме. Накрая имаха повече самочувствие и спечелиха мача. Те са добър отбор, но проблемът е в нас, не при тях", коментира Друкер и добави:

"От доста време знаем проблемите си. Знаем какво трябва да направим, но трябва да намерим начин да ги поправим, а не да направим нещо глупаво, което ще ни коства повече после. Трябва да сме внимателни и да намерим верните решения."

Попитан какви точно са проблемите за колебливата игра на състава, Шарон Друкер заяви: "Не мисля, че това е за пред медиите. Но говорим с Тошко и той знае точно какво мисля и какви са решенията."

А дали става дума за промени в състава, треньорът отговори: "Може би."

Христо Николов

източник: Lap.bg, Илиан Телкеджиев

Христо Николов- Гларуса, който завърши с 9 точки и 3 борби изрази вярата, че Лукойл Академик все пак може да излезе от групата.

"Падна ни концентрацията. В защита много слабо представяне отборно на всеки един от нас. Вместо ние да ги лимитираме на 70 точки, те ни лимитираха. Ние сме в къщи, а ни вкараха 90 точки. Няма как да стане с тази защита. Пропуски в нападението. Но нападението, ок, може и да нямаме ден, но в защита не може да имаме такива пропуски. Това е концентрация и лично желание на всеки един от нас да даде максимума", сподели Христо Николов и добави:

"Мисля, че можем да излезем от групата. Все пак ние играхме с фаворита в момента. Определено те се бяха подготвили за нас. Имам надежда и знам, че можем да излезем от тази група. Знам, че нещата не изглеждат прекрасно за нас в момента, но има още мачове."

Клуж е бивш тим на Николов, а той коментира: "Отборът е абсолютно различен, откакто аз бях. Те в последните години градят шампионски отбор. Не играхме със слаб отбор."

На въпрос защо тимът няма постоянство, Николов отговори: "Питайте треньора, той ще ви отговори по-детайлно."

"Няма лесни мачове. Изчистваме тази загуба, забравяме за нея и гледаме към следващите мачове. Трябва да сме мотивирани на максимум и да искаме победата повече от нашия опонент", каза Христо Николов по повод предстоящите мачове на тима.