Берое (Стара Загора) загуби драматично от гостуващия Сигал Прищина (Косово) с 93:94 (24:10, 16:33, 26:28, 27:23) в среща от група "Б" на Балканската лига по баскетбол за мъже.

Българският тим допусна шесто поражение от осем мача и заема четвърто място в класирането. Отборът от Косово спечелиха първи мач като гост и е втори с баланс 4-2, но има два мача по-малко.

Двубоят беше изключително равностоен, а Сигал Прищина стигна до успеха в последните секунди. С кош на Николас Томсик играчите от Косово изравниха 93:93 40 секунди преди сирената, а при оставащи 0.5 беше фаулиран от зоната за трите точки от Михаил Комбаков. Той реализира само един от трите наказателни удара, но това беше достатъчни, за да донесе успеха на своя тим.

Берое започна отлично мача и спечели убедително първата четвърт с 24:10, но изигра слаба втора част и на почивката отстъпваше с 40:43.

Второто полувреме беше равностойно, но гостите водеха с минимален аванс. Домакините изравниха в края и дори поведоха с 93:90 минута преди края, но след това не успяха да отбележат кош, а играчите от Косово вкараха четири безответни точки и стигнаха до успеха.

Гостите имаха страхотен процент стрелба от далечна дистанция и вкараха 17 тройки от 38 опита срещу едва 6 от 22 за старозагорци.

За Берое се отличи Александър Янев, който направи "дабъл-дабъл" - 28 точки и 15 борби. 16 точки добави Седариан Рейнс, 14 Антон Куук, а Дамян Минков записа 12 точки и 7 борби.

Уендъл Мичъл беше най-резултатен за Сигал Прищина с 21 точки, а Ян Палокай записа 20.

В сряда Сигал Пришина гостува на Академик в Пловдив, а следващата среща на Берое в турнира е в средата на януари срещу Академик.