Левски загуби с 86:88 гостуването си на македонския Фени Индъстри в среща от шестия кръг в Балканската лига. ”Сините” до момента заемаха първо място в група Б, но победата над ОКК Белград над Спартак Плевен изкачи сърбите начело.

Любопитното е, че Левски се наложи с две точки разлика над същия съперник в София, в мача на откриването на сезона в Балканската лига. Момчетата на Тити Папазов обаче имат по-добра точкова разлика от всички двубои, което ги задържа преди Фени в подреждането. И двата състава са с по четири успеха и две поражения.

Мачът в Кавадарци бе интригуващ от началото до края, макар македонският отбор да водеше през повечето време, на моменти преднината му достигаше седем точки, но така и не стана двуцифрена. Фени Индъстри се отпусна към края на първото полувреме, и Левски успя да се оттегли с точка аванс на почивката след точни изстрели на Чековски, Славейков и Коул – 42:43.

През вторите 20 минути обаче Фени Индъстри си върна преднината, и я бе увеличил на осем точки. Отново последва акция на Левски, довела и до изравняване на резултата – 57:57, три минути преди края на третата част, която приключи при 67:64.

Последната четвъртина повтори изминалите, като Фени водеше, а Левски догонваше и изравняваше. При три точки в полза на домакините – 86:83 – последователно Доналд Коул и Аарън Харпър пропуснаха от линията за три точки, а с това пропиляха и възможността за решително равенство. 44 секунди преди сирената Левски изоставаше с пет – 88:83, след точни наказателни удари на Попович. Тройка на Асен Великов върна надеждата на „сините”, а след пропуск на домакините те имаха достатъчно време за едно цяло нападение. Аарън Харпър изстреля кълбото почти със сирената, и когато то не влезе, вече нямаше време за друга реакция.

Фени Индъстри се радваше на отлична стрелба от разстояние, като отборът реализира 11 от 21 опита за три точки. В сравнение Левски успя само в четири от своите 18 стрелби оттам. „Сините” изпуснаха и девет наказателни удара, а направиха и повече грешки от съперника.

Харпър отново бе най-резултатен за Левски с 29 точки, но не вкара нито една тройка от шест стрелби, а направи и цели седем грешки. Доналд Коул отбеляза 23 точки, а Георги Чековски – 12. Владо Попович вкара най-много за Фени – 15 точки.

В следващия кръг, на 27 януари, Левски приема ОКК Белград в директен сблъсък за първото място в група Б.