Отборът на Лукойл Академик загуби от тима на Бенетон Тревизо с 90:93 точки (16:25, 23:20, 30:20, 21:28) в среща от осмия кръг в група Н на турнира за купа УЛЕБ.

Въпреки първото си домакинско поражение в тазгодишното издание на състезанието българският шампион запазва шансове да продължи в следващата фаза - 1/8-финалите. За това е нужно да постигне поне една победа в последните си два мача в групата.

Стрелбата от зоната за трите точки на гостите бе много по-ефективна от тази на ЛукОйл Академик. От „студентите” добра стрелба от тройката демонстрира Ненад Чанак, който отбеляза пет стрелби в много важни моменти.

Процентът от линията за изпълнение на фаул на баскетболистите на ЛукОйл бе трагичен – само 10 от 17 опита и това също оказа влияние на крайния резултат.

Най-резултатен за студентите бе Уили Дийн с 29 точки, а Перо Антич вкара 17 точки. За гостите от Тревизо се отличи Лионел Чалмърс с 30 точки, а 21 добави Марио Остин.

В следващия мач ЛукОйл Академик гостува на БК Киев, а в последния кръг от груповата фаза „студентите” посрещат френския По Ортез.