Лиетувос Ритас спечели трофея във втория по сила баскетболен турнир на Стария континент – Еврокъп. Литовският гранд сътвори страхотен обрат, за да победи на финала руския Химки с 80:74. Лиетувос Ритас изоставаше с цели 14 точки, но през второто полувреме влезе в невероятни серии, и обърна развоя на събитията.

В звезда на финала се превърна гардът Степонас Бабраускас, с ключови тройки в края на двубоя. Той завърши с 18 точки, а Марийонас Петравичус бе най-резултатен за Лиетувос с 20 точки. Именно Петравичус бе избран и за Най-полезен играч (MVP) на Финалната осмица. За Химки Кели МакКарти реализира най-много – 20 точки.

След пълно равенство в първата четвърт на двубоя, играл се пред 4000 души в Торино, Химки контролираше действията в следващите две части. С тройка на Бабраускас обаче в заключителната част Лиетувос поведе с 64:62, и след още едно равенство, литовците не изпуснаха повече крехкия си аванс. Нова тройка на Бабраускас подпечата успеха във финалните секунди.

Триумфът ще върне Лиетувос Ритас отново в най-класния евротурнир – Евролигата - от догодина. Литовците са първият отбор, печелил два пъти турнира Еврокъп, който до миналата година носеше името Купа УЛЕБ.