Само четири дни преди гостуването си на Лукойл Академик в турнира за Купа УЛЕБ, Динамо Москва претърпя разочарование във вътрешното първенство. Съперникът на „студентите” в осминафиналите на евронадпреварата отстъпи като гост на Локомотив Ростов със 67:74. Двата тима си размениха по две части от мача, но в крайна сметка с повече желание се оказаха домакините и стигнаха до крайния успех.

Динамо започна много добре срещата и след първите минути водеше със 7:0. Баскетболистите от Ростов обаче бързо се окопитиха и след като изравниха играта дори се оттеглиха на почивката с две точки аванс – 34:32. След паузата обаче в московския тим имаше значителен подем и момчетата на Светислав Пешич не само стопиха изоставането си, но и поведоха със седем точки след третата част. Смазваща защита от страна на Локомотив и не особено прецизни атаки на гостите обаче заличиха добрите впечатления в последната четвъртина, която момчетата от Ростов спечелиха с категоричното 26:12, а по този начин си осигуриха и успеха в срещата.

За Динамо най-добре се представи Травис Хансен със 17 точки и четири борби. Антонис Фоцис записа дабъл-дабъл с 10 точки и 11 борби. Робертас Явтокас добави 14 точки, осем борби и четири асистенции, а още петима играчи на тима завършиха с точка актив. Пешич избра следната стартова петица: Хансен, Фоцис, Явтокас, Самойленко, Бьиков.

За Локомотив Ростов най-резултатен бе Крешимир Лончар с 18 точки.