Последният съперник на ЛукОйл Академик този сезон в турнира Еврокъп Динамо Москва пристига в България с чартърен полет. Очаква се баскетболистите водени от треньора Дейвид Блат да кацнат в София около 19 часа в понеделник и два часа по-късно да тренират в зала „Универсиада”.

За разлика от предишното си гостуване у нас, този път руснаците не водят голяма делегация. Динамо е втори във временното класиране в групата, но нито московчани, нито лидерите от Уникс Казан могат да бъдат изместени от местата, които дават право за продължаване в следващия кръг на надпреварата.

Ръководството на „студентите” пък е информирало УЛЕБ за проблема с газа и трудностите при отоплението на зала „Универсиада”, която трябва да приеме двубоя следващия вторник. Шампионите имат разрешение, ако се наложи и не бъде намерен изход от ситуацията, мачът да бъде преместен в Правец.

УЛЕБ има изисквания за минималната температура в съоръжението по време на срещите, а столичната зала се отоплява единствено с парно. Спортният комплекс в Правец пък вече е бил домакин на двубой от купа УЛЕБ преди години, когато ЛукОйл Академик победи немския Алба Берлин.