Капитанът на баскетболния Спартак Плевен Хрисимир Димиторв сподели в специално интервю за Гонг, че днешният успех над гръцкия Олимпия Патра в елиминациите на Еврокупата на ФИФА ще даде самочувствие на тима и се надява Спартак да излезе победител и след реванша в Гърция след седмица.

Плевенчани се завърнаха триумфално в Европа, побеждавайки с 76:71. Според най-опитния баскетболист на Спартак преломният момент в мача е дошъл през второто полувреме, когато домакините натрупаха преднина от 14 точки.

„Второто полувреме беше преломният момент в мача. Успяхме да натрупаме преднина от 14 точки, която постепенно намаля, но успяхме до края да задържим и в крайна сметка да победим”, коментира Димитров.

„Мачовете от европейските клубни турнири са с особен заряд, а както знаете ние не бяхме играли от доста време. Този факт накара всички ни да дадем максимума от себе си. Радвам се, че младите момчета в нашия отбор не прегоряха”, допълни капитанът на Спартак.

„Пет точки разлика не са много, но първо ще мислим за мача с Балкан. Определено успехът ще даде самочувствие на нашия отбор. Надявам се да излезем победители и след реванша в Гърция”, каза още Димитров.

„Патра е класен отбор, който има в пъти по-голям бюджет от нас. С желание обаче успяхме да се преборим с това. Опитах се да надъхам съотборниците си, въпреки че на полувремето изоставахме в резултата”, завърши най-опитния баскетболист в редиците на Спартак.