Старши треньорът на баскетболния Динамо Москва Дейвид Блат заяви след успеха над ЛукОйл, че уважава българския клуб, заради показаните добри игри в групата.

„Тази вече играхме доста добре. Към това се стремяхме. Не искахме да позволим на мача просто да отмине, защото вярвам, че това, което се случва днес, ще рефлектира върху нашата игра утре. Уважавам много отбора на ЛукОйл. В груповата фаза многократно показаха, че са силен отбори и имаха добри мачове. За пример мога да дам двата мача с Уникс Казан, които Уникс можеха да загубят, но в крайна сметка спечелиха. Навярно сте разбрали, че снощи пристигнахме в 4 часа през нощта. Вярвам, че понякога тези неща помагат. В смисъл, че допринасят за мотивацията на отбора и за концентрацията. Първоначално започнахме двубоя в по-бавно темпо, но това е нормално, като имаме предвид, че не сме тренирали. После играта стана по-енергична и успяхме да покажем добра защита срещу тим, който е силен в нападение”, коментира Блат.

Израелецът с американски паспорт, който изведе Русия до европейската титла през 2007-ма година каза още:

„Вярвам и знам, че състезателите от българския национален отбор, които играят в ЛукОйл са изключителни баскетболисти. Доказаха го и миналото лято, когато се класираха за Европейското с един много добър треньор като Пини Гершон. Ами всъщност харесвам доста играчи от отбора. Голям фен съм на Стойков, защото уважавам играчи, които съумяват да се запазят на високо ниво като него. Уважавам го много за това, което е постигнал и че за дълго време е успял да бъде на върха. Мислейки за българския баскетбол, се сещате за фигури като Стойков, Младенов, Глушков. Това са тип играчи, които уважавам.”

Дейвид Блат потвърди, че руският национален тим ще дойде за контроли срещу България през лятото.

„Преди всичко искам да се възползвам от случая да поздравя Пини, който е начело на националния тим, както и всички състезатели и българската федерация по баскетбол, която го привлече. Смятам класирането ви за Европейското в Полша за наистина изключително постижение. Както знаете ние сме приятели и имаме дълга история. Всъщност даже съм играл за Пини. Той ми беше треньор, а аз капитан на Хайфа. Работили сме заедно и в Галил, и в Макаби, така че приятелството ни е от преди 25 години. Да, през лятото ще направим всичко възможно да дойдем с националния на Русия в България, за да изиграем няколко контроли и кратък лагер. Ще се радвам да се върна тук на това хубаво място, особено когато времето е хубаво”, завърши Блат.