Старши треньорът на Макаби Тел Авив Дейвид Блат обърна специално внимание на феновете на тима, които пристигнаха в Барселона, за да подкрепят състава по време на Финалната четворка на Евролигата. Макаби ще играе срещу Панатинайкос в битката за титлата в неделя следобед.

„Мачовете от Финалната четворка са много специални. Няма време за грешки. Трябва да си безапелационен, за да постигнеш целта си. Притеснявахме се, че може да не сме готови да играем на такова ниво, но се справихме с бурята. На почивката казах на играчите, че нищо не е загубено и трябва за сме спокойни, уверени, а те пък изиграха страхотно второ полувреме”, заяви Блат след успеха над Реал Мадрид и добави:

„Щастлив съм за хората, които дойдоха тук днес и за онези, които останаха извън залата. Имаме 6-8 хиляди привърженици в Барселона. Притеснявах, че ще срещам тъжни хора по улиците още два дни, ако загубим. Много съм щастлив и в неделя ще играем за страната си и за нашите фенове по света. Желко Обрадович е най-добрият треньор в историята на европейския баскетбол, но баскетболистите играят, а треньорите вършат своята работа.”

„Винаги съм развълнуван, когато играя финал. За хората, които не познават Ник, може би е мило изненада колко добре игра той. Преди мача му казах какво очаквам от него. Той игра така и в плейофите. Знаехме, че те ще се опитат да спрат Диамантидис, но той е играч, който знае как да се справи. Не се тревожи за реализирането, а за организацията на играта. Това е, което той прави. Той е нашият лидер”, пък коментира сръбският треньор на Панатинайкос Желко Обрадович.