Българският национал Деян Иванов се реваншира на феновете на тима си Задар по подобаващ начин. Близнакът бе най-добрият на терена при победата на хърватския шампион над УНИКС Казан с 93:91 точки в третия кръг от Топ 16 в турнира Еврокъп.

След като в последните дни бе заплашен от ултрасите на Задар заради отправен неприличен жест към тях, Иванов показа истинското си лице и завърши с дабъл-дабъл от 22 точки, 10 борби, 3 отнети топки и асистенция, съобщи bulgarianbasket.com. След мача българинът получи поздравленията на голяма част от зрителите и феновете на баскетбола, дошли да наблюдават срещата.

„Видях, че имам подкрепата на по-голяма част от феновете. Това ме подтикна и ми даде допълнителна енергия. Затова много им благодаря”, каза Иванов след двубоя и добави: „Много съм доволен, че спечелихме, тази победа значи много за нас, играхме много добре като цяло. С тази игра ще продължим напред.”

Ултрасите на Задар или така наречената агитка „Торнадо”, която отправи заплахи към Иванов и цялото ръководство на клуба да подаде оставка бе в залата само за първата четвърт. Веднага след нея те напуснаха демонстративно, както го бяха предвидили в сценария си. Това обаче не попречи на играта на Задар, който спечели първата си победа в тази фаза на турнира благодарение на отличната си стрелба от далечно разстояние – 12 от 19 опита. Победата пък бе първа за новия треньор на тима – словенеца Змаго Сагадин.

За гостите от УНИКС Казан най-добри бяха двамата хървати в клуба – Марко Попович, който е рожба на Задар и Крешимир Лончар. Попович вкара 22 точки и подаде 6 асистенции, докато Лончар добави 18 точки и 8 борби.

В другата среща от групата Бенетон Тревизо надигра убедително като гост Тюрк Телеком с 99:67. Американецът с български паспорт Родерик Блекни завърши с 8 точки и 2 асистенции. Лидер във временното класиране е Бенетон Тревизо с 3 победи и без загуба, а останалите три тима – УНИКС, Задар и Тюрк Телеком имат по една победа от три срещи.