Българинът Деян Иванов бе номиниран за Мача на звездите в Адриатическата лига.

На 27 декември в зала Тиволи в Любляна един срещу друг ще се изправят отборите на Изтока и Запада. Именно на този принцип ще бъдат разделени съставите в предстоящия сблъсък на най-изявените играчи в лигата през сезона.

В отбора на Изтока могат да попаднат баскетболисти от Сърбия, Черна гора и Босна и Херцеговина, а треньор ще е наставникът на Партизан Душко Вуьошевич, докато в тима на Запад имат шанс да бъдат селектирани играчи от Хърватия и Словения. Този състав ще бъде воден от треньора на Задар Александър Петрович.

Националът Деян Иванов, който носи екипа на КК Сплит от началото на сезона може да попадне в отбора на Запада, ако разбира се получи достатъчно гласове от вота феновете в интернет до 15 декември.

Титулярните петици на съперниците ще бъдат избрани именно чрез гласуване, а треньорите на отборите в Адриатическата лига също ще дадат своя вот. Едно място в Мача на звездите пък е запазено за най-талантливия млад играч до 21 години, но според журналистите, които отразяват надпреварата.

До сега с най-много гласове от запалянковците са баскетболистът на Партизан Никола Пекович, Марко Милич от Юнион Олимпия и Лари Аюзо от Цибона.

Хърватският Сплит на Деян Иванов е десети във временното класиране на Адриатическата лига с 5 победи и 8 загуби.