Старши треньорът на Евроинс Черно море Даниел Димитров заяви, че полуфиналната среща с Левски от Балканската лига, която предстои утре, няма да има нищо общо с мача между двата тима за първенство миналата седмица. „Моряците” успяха да изненадат носителя на Купата на България насред зала „Универсиада” и победиха с 86:85.

„Мачът няма да има нищо общо с този от преди седмица. От мен ако зависи, веднага бих заменил победата от тогава за такава утре,” заяви Димитров шеговито. „Но това е, надигнали сме се на пръсти, и се надявам сега да скочим.”

„Самият факт, че сме тук, ни кара да сме горди. Участието ни в Балканската лига помогна много за израстването на младите момчета в отбора. Това вече си личи и във вътрешното първенство,” обясни специалистът.

„Ние имаме своите шансове, дано стане празник и по-добрият победи,” добави към думите му капитанът на Черно море Симеон Ценов.

„Мачове като тези във Финалната четворка ще помогнат на младите баскетболисти да усетят атмосферата, и това ще им вдъхне сила и увереност за плейофите,” каза още Даниел Димитров.

Той парира и думите на колегата си от Македония – старши треньора на Фени Индъстри Емил Райкович, който обяви, че е време трофея да излезе от България. „Аз пък се надявам трофеят да си остане в България, защо не на 500 километра оттук,” заяви Димитров, визирайки Варна.

Черно море няма да може да разчита на Тихомир Желев, който получи травма по време на мача срещу Балкан Ботевград, а титулярният плеймейкър Димитър Мираковски най-вероятно отново ще играе на инжекции.

Полуфиналната среща Левски – Евроинс Черно море е във вторник, 13 април, от 20.45 часа в зала „Универсиада”.