ЦСКА Москва е новият европейски клубен шампион! Във финалния двубой на Финалната четворка на Евролигата в Берлин руският гранд победи Фенербахче със 101:96 след продължение в двубой, който определено ще се помни.

След равностойна първа част, във втората ЦСКА смачка съперника си и се оттегли на почивка при внушителен аванс от 20 точки - 50:30.

Момчетата на Желко Обрадович обаче не се отказаха и след почивката успяха да намалят пасива си с 4 точки преди последната четвърт. ЦСКА все още изглеждаше с комфортен аванс, но турският отбор изигра феноменална последна част, в която се доближаваше все повече до съперника.

Тройка на Диксън при оставащи 43 секунди доведе до равенство 81:81, а 2 точки от фаул за Скулас дори дадоха аванс на Фенербахче 20 секунди преди края.

ЦСКА нямаше таймаут, а Де Коло опита да донесе победата с тройка. Тя обаче не бе успешна, но за щастие на ЦСКА Кряпа взе борбата и със забивка доведе нещата до 83:83 при 1,9 секунди. Удо пропусна далечната стрелба и така победителят трябваше да бъде решен след продължение.

Фенербахче стигна до финала именно по този начин след успех над Лаборал Куча, но този път не успя да постигне същото. ЦСКА успя да се отърси от случилото се в последната четвърт и в крайна сметка успя да триумфира с трофея.

Де Коло завърши с 22 точки и 7 асистенции за руснаците, Милош Теодосич добави 19 точки, 5 борби и 7 асистенции, а Кайл Хайнс завърши с 15 точки.
Боби Диксън беше най-резултатен за турците със 17 точки, Луиджи Датоме, Екпе Удо и Перо Антич вкараха по 16 точки, като Удо взе и 11 борби, но това не беше достатъчно.

За руснаците това е седма титла от Евролигата и първа от 2008 насам. В мача за третото място Локомотив Кубан победи Лаборал Куча с 85:75.