Руският ЦСКА Москва продължава победния си ход в Евролигата по баскетбол за мъже, след като записа осма поредна победа. Играчите на ЦСКА спечелиха домакинския си мач с КК Загреб (Хърватия) с 87:74 точки в среща от осмия кръг в група "В". За ЦСКА Ненад Кръстич вкара 14 точки и спечели 9 борби.

В другата среща от групата шампионът в Евролигата Панатинайкос (Гърция) победи лесно при гостуването си на Жалгирис в Литва с 94:59 точки.

В група "А" все още не е ясно кои отбори ще продължат напред. В осмия кръг Бенетон Канту (Италия) победи като гост Билбао (Испания) с 67:74 точки след тройка със сирената на Джанлука Базиле. В другия мач Фенербахче (Турция) разгроми като гост Нанси (Франция) с 20 точки разлика - 73:53. За турския шампион това е пета победа, която запазва шансовете им за класиране в топ 16.

В група "С" Ефес Истанбул (Турция) се класира за втората фаза на турнира след победа над Армани (Италия) с 84:70 точки. В тази група напред продължава и Макаби Тел Авив (Израел). Армани ще отпадне от турнира, ако по-късно днес Партизан победи Шарлероа (Белгия).

В група "А" Асеко Проком записа първа победа след 67:52 точки над Унион Любляна (Словения). За победителите центърът от Литва Донатас Мотиеюнас регистрира нов рекорд в турнира - 18 спечелени борби в защита. Той завърши мача с общо 21 борби и 11 точки и стана едва третият играч в историята с над 10 спечелени борби в един мач.