ЦСКА Москва и Анадолу Ефес записаха нови победи в баскетболната Евролига. ЦСКА Москва разби Бросе Баскет като гост със 78:58 точки, а Ефес се справи също като гост с Алба Берлин за 91:86 точки.

Московчани са на трета позиция във временното класиране в своята група от Топ 16 на турнира със 7 победи и 3 поражения, а турците са втори с победа повече. Начело в тази група е Реал Мадрид с 8 победи и 1 поражение, но мач по-малко. В другата група води друг испански тим Барселона също с актив 8 успеха от 9 мача.

За ЦСКА сръбското трио Ненад Кръстич, Милош Теодосич и Владимир Мицов вкара общо 50 точки за успеха, а треньорът Еторе Месина заяви: „Очевидно това е много важен успех за нас, като и всяко друго гостуване. Не е лесно да се победи труден съперник като Бросе Баскет. Борихме се много добре и показахме добра защита.”

Довечера са мачовете: Жалгирис- Реал Мадрид, Олимпиакос- Барселона и Фенербахче- Макаби Тел Авив, а в петък са срещите: Химки- Монтепаски Сиена, Бешикташ- Каха Лаборал и Уникаха- Панатинайкос.