Последният съперник на Дунав 8806 в турнира за Еврокупата на ФИБА вече е в Русе. Руският отбор Чеваката Вологда пристигна в обедните часове на 9 декември.

Двубоят между двата тима ще се играе по програма на 11 декември, сряда, от 17:30 ч. в зала „Дунав“.

Чеваката допусна пета загуба в шампионата на Русия през почивните дни, след като отстъпи при гостуването на Спартак Московска област с 47:62. „Дунавки“ пък имаха възможност да си починат след тежката програма през последния месец.

Отборът от Вологда, както и останалите два състава в група „Б“ на Еврокупата на ФИБА - Мерсин и Норшьопинг са с реални шансове за първото място преди последните срещи през тази седмица. Руският тим разполага с младите американки с опит в WNBA Ейнджъл Гудрич и Вики Бо, плеймекърът на Черна гора Снежана Алексич, която има златен медал от тази надпревара с Динамо Москва, както и национални състезателки от представителната и юношеските формации на Русия. Наставникът на Чеваката Дмитри Донсков е заявил две тренировки в залата в квартал „Здравец“ на 10 декември – сутрин от 10 ч. и в часа на мача.

Предварителната продажба на билетите вече е в ход. Пропуските са достъпни в Спортен магазин „Яко“ на улица „Константин Иречек“ 8. Те се продават там всеки ден от 10 до 19:30 ч. на цени 8 и 10 лв. В деня на мача (11.12.2013) това ще се случи до 12 ч. Тогава изтича и срокът за всички, притежаващи абонаментни карти да потвърдят запазването на своите любими места. След 15 ч. билетите ще са достъпни на касите на зала „Дунав“.