ТАУ Керамика посреща Партизан, ЦСКА Москва е домакин на Олимпиакос, Макаби Тел Авив играе с Барселона, а Монтепаски Сиена излиза срещу Фенербахче в първи срещи от четвъртфиналите в баскетболната Евролига.

„Вече постигнахме голям успех, но амбициите ни стигат още по-далече. Със сигурност сме готови да дадем най-доброто от себе си в четвъртфиналите. ТАУ е изключително силен тим, който е много опасен вкъщи. Именно заради това ТАУ е фаворит в двойката, но пък ние поднесохме няколко изненади”, коментира старши треньорът на сръбския Партизан Душко Вуйошевич.

„Намираме се в добра форма, която демонстрирахме в последните си два мача. Искаме победата и сме готови за предизвикателството. Чака ни труден съперник. Млади са, но това не значи неопитни. Начело на тима е Вуйошевич, който работи и играчите от дълго време и между тях има страхотна химия. Нямат какво да губят и това ги прави много опасни. Напрежението е върху нас, но ще се опитаме да го преодолеем, за да зарадваме феновете”, пък заяви наставникът на ТАУ Керамика Невен Спахия.

В Москва Олимпиакос на българския национал Родерик Блекни гостува на ЦСКА. „Домакините са много опитен състав, който се научи как да печели големи мачове. Изпитваме уважение към тях, но не сме уплашени. Не мислим за името на опонента ни. Знаем, че ще е трудно, но имаме амбицията да играем във всеки двубой по-добре от предишния”, каза треньорът на „червените” от Пирея Панайотис Янакис.

В четвъртфиналите си играе до две победи от три възможни мача на разменено гостуване.