Кръг преди края на Топ 16 в Евролигата, всички четвъртфиналисти на практика са ясни. Едно място остана да бъде поделено в група F, но само чудо може да измести Галатасарай от него, и да прати Локомотив Кубан напред.

В петък, Реал Мадрид игра феърплей, и не се даде на Локо Кубан, побеждавайки го убедително с 81:55. Так, въпреки драматичната загуба на Галатасарай в Москва, от ЦСКА, с 85:86 след продължение, турският тим е на 99% сигурен за място сред най-добрите осем в турнира.

В група Е, и четирите четвъртфиналиста са напълно ясни - Барселона ще е лидер, а втори в групата - Армани Милано. Олимпиакос и Панатинайкос ще решат кой ще е трети, а кой четвърти, в пряк мач помежду си на 10 април.

В група F, Реал Мадрид и ЦСКА гостуват в последния кръг, съответно на Жалгирис и Макаби Тел Авив, за да определят кой е първи в групата. Реал се намира в по-изгодна позиция, докато за Макаби Тел Авив остава третото място.

Галатасарай и Локомотив Кубан са с равен брой победи и загуби - 6 и 7. Двата отбора завършиха и с абсолютно еднаква точкова разлика в директните мачове помежду си. Галатасарай обаче има по-добра точкова разлика в общото класиране.

В последния кръг, на 10 април, Локомотив приема Байерн Мюнхен, и ще стиска палци за чудо в Истанбул, където Галатасарай на 11 април е домакин на Партизан. Ако сръбският тим успее да направи това чудо, и да вземе първа победа като гост в Топ 16, тогава, ако Кубан е победил в предишния ден, руският състав продължава напред.

При победи и на Галатасарай, и на Локомотив обаче, точковата разлика ще има последната дума, като засега, тя е доста в полза на турския отбор.

Едната четвъртфинална двойка вече е ясна - Армани Милано - Макаби Тел Авив, а Барселона ще играе с Галатасарай, или Локо Кубан.

На четвъртфиналите се играе до три победи от пет мача, между 15 и 25 април.

Резултати от 13-ти кръг, 4 април

Анадолу Ефес - Олимпиакос 78:83

ЦСКА - Галатасарай 86:85 след продължение

Реал Мадрид - Локомотив Кубан 81:55

Партизан - Жалгирис 77:67

Програма за последен, 14 кръг

10 април

Фенербахче - Анадолу Ефес

Барселона - Лаборал Куча

Олимпиакос - ПАО

Локомотив Кубан - Байерн Мюнхен

Макаби Тел Авив - ЦСКА

11 април

Уникаха - Армани Милано

Жалгирис - Реал Мадрид

Галатасарай - Партизан