Президентът на българската федерация по баскетбол Михаил Михов бе сред присъстващите на първата работна среща на Балканската лига. От българска страна присъстваха още изпълнителният директор Иван Ценов и генералният секретар Елеонора Рангелова.

Представители на Гърция бяха Андреас Пападопулос и Ставрос Елиниадис. От Македония пристигнаха президентът на местната баскетболна централа Даниел Димевски, генералният секретар Деян Лекич и директорът на националните отбори Илия Мерджановски. Босът на румънската федерация Кармен Токала също дойде за срещата в София, както и генералният секретар Раду Драганеску. Представител на Сърбия бе Миодраг Ражнатович.

На заседанието на Управителния съвет централата ни на 12-ти май ще бъдат определени правилата, по които ще се избират българските отбори. „Инициативата е много добра, ако се осъществи в този вид, в който се обсъждаше и би трябвало да помогне. Официално своето желание са обявили Левски, ЦСКА и Черно море. Изборът ще е лесен, след като се установят правилата”, коментира Михаил Михов.

Шампионите от ЛукОйл Академик също имат амбиции да се пуснат в Балканската надпревара.