Варненският Евроинс Черно море първи от трите български отбора в Балканската лига по баскетбол има шанс да се класира за Финалната четворка на турнира.

Тимът, воден от сръбския наставник Предраг Бадняревич, гостува довечера, точно в деня на националния празник на страната ни, на македонския Работнички в реванш от четвъртфиналите на БИБЛ. Двубоят е от 20 часа българско време в Скопие. Варненци имат 16 точки преднина от първата среща в България, когато победиха със 78:62 точки.

Другите два родни представителя в регионалната надпревара Левски и Рилски спортист играят мачовете си утре вечер. „Сините” гостуват на македонския Фени Индустри в Кавадарци от 20 часа наше време. Баскетболистите на старши треньора Тити Папазов също като Черно море имат 16 точки аванс от първия двубой от четвъртфиналите. В София преди седмица Левски триумфира с 91:75 точки над македонския шампион.

Рилски спортист единствен от българските отбори е домакин в реванша от тази фаза на Балканската лига и утре вечер приема сръбския Раднички Крагеувац в Арена Самоков от 18 часа. Рилецо победи съперника си с 91:81 точки като гост.

Последната двойка от четвъртфиналите на Лигата започва спора по между си утре, когато Мега Хипо Лизинг посреща друг сръбски състав Суислайън Таково, а реваншът е на 10-ти март. Именно тогава ще станат ясни и четирите отбора, които ще влязат в битка за титлата в Балканската лига по баскетбол. Градът домакин на Финалната четворка още не е определен.