Сериозна подкрепа от публиката в Арена Рига очакват домакините на сблъсъка довечера между местния АСК и ЛукОйл Академик. Надеждите на организаторите на двубоя на откриването на купа УЛЕБ от 20 часа дори достигат бройката 10000. Залата събира още повече, но все пак е почти невъзможно да се напълни. Билетите за сблъсъка са с цени от около 4 евро.

Баскетболистите на българския шампион вече видяха арената на срещата, с която ще се отбележи и 50-годишнината на европейските клубни турнири. Студентите изгледаха как литовският Литвус Ритас победи трудно местния Баронс/ЛМТ с 83:68 точки в Балтийската лига, а гостуващите фенове се оказаха доста по-емоционални като в края дори хвърлиха бомбички в залата.

Спортният директор на ЛукОйл Академик Сашо Везенков се срещна снощи с боса на УЛЕБ Жорди Бертомеу и президента на АСК и кмет на Рига Янис Биркс на официалната вечеря преди мача. Бертомеу сподели, че е длъжник на София, защото до момента не е гостувал в българската столица, но веднага получи покана да го стори.

На събирането стана ясно, че непосредствено преди двубоя довечера домакините ще излъчат специално подготвен с помощта на ЛукОйл клип с кадри от знаменития финал през 1958-ма година, а това накара 87-годишния Божидар Такев да очаква с нетърпение да се върне 50-години назад в спомените си.