Двамата български баскетболисти, играещи в турнира за Купа УЛЕБ за чуждестранни отбори – Илиян Евтимов и Божидар Аврамов, не се изправиха един срещу друг в мача между техните ДойчеБанк Скайлайнърс и Памеса. Причината – младият Аврамов не игра за тима от Валения при победата като гост в Германия със 76:68. Евтимов направи поредния си силен мач с екипа на немския тим, който обаче така и не съумя да стигне до първа победа в група D на надпреварата.

ДойчеБанк Скайлайнърс започна срещата добре, но Памеса бързо наложи своето темпо и поведе рано в резултата. Въпреки промените, който направи старши треньорът на домакините Мурат Дидин, Памеса продължи да вкарва и да играе добре в защита, което позволи на испанците да натрупат аванс от 12 точки след първата четвърт. Вторите 10 минути протекоха по-добре за Евтимов и компания, като Скайлаънрс в крайна сметка стопи разликата на 7 точки на полувремето.

След почивката Памеса се стегна и за кратко пречупи съперника си, най-вече с убийствена стрелба от далечно разстояние. На два пъти немският тим успяваше да съкрати пасива си до 8-9 точки, като във втория случай това стана благодарение на две поредни тройки на Илиян Евтимов. Малко по-късно българинът добави още една, но това бе недостатъчно да промени развоя на събитията и в крайна сметка Памеса отнесе победата със себе си – 76:68.

Илиян Евтимов започна като титуляр за Скайлайнърс, игра 22 минути и половина, за които реализира 13 точки (три тройки), взе две борби и открадна две топки. Дерик Алън бе най-добър за домакините с 25 точки.

За Памеса Миндаугас Тиминскас вкара 20 точки, Алберт Миралес добави 14, а Шамонд Уилямс и Деян Милошевич – по 11, като Уилямс направи и девет асистенции.

ДойчеБанк Скайлайнърс е на границата на отпадането, като има шест загуби до момента, без победа. На другия полюс е Памеса, с пет успеха и едно поражение, на второ място в група D.