"Победихме много силен и класен противник. Смятам, че се справихме по най-добрия начин с техните силни страни" каза треньорът на генския баскетболен тим на Дунав 8806 Георги Божков, след победата със 75:65точки над шведския Люлео в мач от груповата фаза на турнира за Еврокупата на ФИБА. 

Божков заяви, че съперникът е бил разучен много добре, като Дунав е играл и правилно в защита. 

"Мога да поздравя всички момичета, които се стараха много в този мач. Видях изключително себераздаване. Виолина Кочева игра контузена, но се включи много добре в мача. Смятам, че трябва да се зарадваме на победата", коментира още Георги Божков. 

Той допълни, че у дома Дунав 8806 може да победи всеки съперник заради невероятната публика, която подкрепя отбора в залата. 

От своя страна треньорът на Люлео Йенс Тилман заяви, че е очаквал тежък мач. "Дунав игра много добре като отбор, с много енергия. Може би защитата се оказа решаваща. Имахме трудни стрелби. По този начин губихме увереност, а отборът на Дунав 8806 ставаше все по-уверен. В крайна сметка трябва да призная, че по-добрият отбор победи в този мач", каза Тилман. /БТА