„Като всеки един треньор ми се искаше да бъдем в друга група. Виждах по-добри шансове. Смятам обаче, че групата, в която сме, е добра и атрактивна за феновете на Русе. Ще видят много интересни отбори“, заяви треньорът на женския баскетболен отбор Дунав 8806 Георги Божков, след жребия, който отреди шампионЪТ на България да играят в група D на конференция 1 на европейския клубен турнир по баскетбол за жени Еврокъп. 

Съперници на дунавки са отборите на Енергия (Русия), Нортланд Лулеа (Швеция) и Истанбул Юниверситеси (Турция), а първите срещи от турнира са на 29-и октомври.

„Смятам, че Истанбул Юниверситеси е много силен. Миналата година игра полуфинал за Купа Европа и имат отлични баскетболистки. Все още не знам дали тези отбори ще запазят същите си селекции. Мисля, че ще има доста промени. Спрямо обаче възможностите на бюджетите на турския и на руския отбор, смятам, че ще бъдат с много добри селекции“, каза още Божков. 

По думите му в турския и в руския отбор има отлични баскетболистки.

„Има две сестри, които непрекъснато ни преследват - Кортни и Ашли Парис. Едната играе в руския, а другата - в турския отбор. По-миналата година те бяха в Русе. Руският отбор също е много интересен. По-непознат за мен е отборът от Швеция, като гостуването ще бъде свързано с много тежко пътуване и първата ни цел е да подготвим логистиката за този мач“, коментира треньорът на Дунав 8806. 

Русенският тим започва подготовка на 1 септември. Божков заяви, че в момента работи по селекцията на Дунав, като тя е спрямо възможностите на бюджета, а не спрямо отборите, с които ще играе тимът в Еврокъп. /БТА