Божидар Аврамов е под въпрос за мача на Левски Лукойл срещу Арис от ФИБА Къп.

Срещата е тази вечер от 19:00 часа, а баскетболистът има здравословен проблем и не взе участие в предобедното занимание на „сините“ в зала „Никос Галис“, където ще се играе двубоят.

„Божо Аврамов, ако не се вдигне до следобед, може да не играе срещу Арис“, заяви лаконично за Дарик радио старши треньорът на Левски Лукойл Тити Папазов.

Ако Аврамов не играе, то в стартовата петица ще бъде заменен от Ръсел Робинсон.

Калоян Иванов със сигурност няма да вземе участие в последния двубой на Левски Лукойл в тази групова фаза на ФИБА Европа Къп. На тренировката, която „сините“ проведоха във вторник вечерта Калоян опита да тренира на 100%, но направи загрявка, въртя велоергометър и спря заниманието.

Опитният баскетболист се оплака отново от болки в глезена на левия крак. След като преустанови заниманието, той не скри гнева си, че може няма да играе тази вечер.

Иванов взе участие в първата среща между тези съперници в София, когато Левски Лукойл спечели със 77:66.

Иначе се очаква днес около 50-60 привърженици на Левски да пристигнат в Солун и да подкрепят тима в последния му мач от група G на ФИБА Къп.

В отсъствието на Калоян Иванов старши треньорът Тити Папазов ще пусне в негово място Миливое Мийович и стартовата петица на Левски Лукойл ще е: Патрик Рембърт, Божидар Аврамов, Христо Захариев, Миливое Мийович и Деян Иванов.

Двубоят между Арис и Левски е тази вечер от 19:00 часа и ще бъде наблюдаван и от президента на Левски Лукойл Тодор Стойков.

След победата, която Балкан постигна във вторник срещу Белфиус Монс Ено, двата състава ще бъдат в един поток в следващата групова фаза, която започва на 12 декември. Другите два отбора ще станат ясни тази вечер.