„Нека по-добрият победи!”, пожела изпълнителният директор на Балканската лига по баскетбол Асен Христов в навечерието на Финалната четворка на турнира в Израел.

„Да си призная, не съм изненадан, че точно най-новата страна – участник в Еврохолд Балканска Баскетболна Лига, излъчи два отбора за Файнъл Фор, което логично определи тази прекрасна страна за домакин на този страхотен баскетболен празник.

Израелските отбори винаги са били фактор в европейския и световен баскетбол. В тази връзка категорично мога да заявя, че Балканската лига спечели много нови привърженици благодарение на участието на отбори, като Галил Гилбоа и Апоел Тел Авив. Израел има наистина страхотни баскетболисти и невероятна публика, за което мога единствено да изкажа моите поздравления! Тук са и носителите на златните медали от турнира за 2010 и 2011 г. – отборите на Левски и Фени, които отново гледат към златните медали, така че ни очакват страхотни сблъсъци на терена. Желая на всички участници успех, а на феновете приятно гледане на Финалната четворка”, се казва в обръщението на Асен Христов.