След конкуренцията, която се разгоря между България и Македония за представител в мъжката Адриатическа лига по баскетбол, сега се задава бойкот от страна на Босна и Херцеговина.

Държавата остава само с един клуб в надпреварата следващия сезон и поради тази причина е възможен бойкот на този единствен представител, пише пресата в Сараево.

Този факт е тежък удар за отборите на КК Босна и Широки, защото означава, че един от двата тима ще приключи с участието си.

Президентът на КК Босна Нихад Имамович би трябвало в петък да настоява за запазване на досегашната квота за босненски отбори в турнира догодина.

„Аргументите са на наша страна. Адриатическата лига прие представителя на Македония, въпреки че Работнички не е изпълнил едно важно условие за качествена нова зала. И от спортен аспект не е справедливо, защото например Слован и Сплит имат пет победи общо, което е по-малко от тези на Босна”, казва Имамович.

Българският ЦСКА пък трябваше да се прости с надеждите за участие следващата година, защото Работнички получи „wild card”, но очевидно шефовете на лигата ще имат доста проблемни въпроси за решаване.