Близнаците Деян и Калоян Иванови бяха категорични, че България има сили да се мобилизира и да се опита да победи Литва, за да стигне до класиране в следващата фаза на Евробаскет 2009. Националният ни тим падна тежко от Турция и записа втора поредна загуба във Вроцлав.

„Тежка загуба. Мачът ни е срещу Литва, но трябва да играем малко баскетбол, а не това, което играхме срещу Турция. Не бяхме готови за мача предполагам. Започна много трудно за нас. Бяхме с лош процент стрелба от тройката. Това даде отражение, а после е много трудно да върнеш един мач от 25 точки. Момчетата играха добре накрая, дадохе всичко от себе си, но явно толкова са ни силите. Така се случва от време на време. На подготовката имаме изгубени два мача. Явно трябва да си сменим психиката на победители. Малко трудно става това нещо, но какво да направим”, споделиха близнаците Иванови.

„Имаме сили. И да нямаме, трябва да го направим и да дадем максимално за себе си. Знам, че имаме сили да се мобилизираме. Вижал съм отборът да побеждава. Можем да побеждаваме, просто трябва да превключим”, казаха Деян и Калоян.

- Тодор Стойков каза, че трябва да спрем с индивидуалната и някои състезатели играят за статистиката, понеже тук има много мениджъри.

- Еми да каже кои са, аз не мога да кажа. Да им каже в лицето, ако смята така. Аз не мога да кажа, че има такива играчи.

- Можем ли да се вдигмем?

- Можем, абсолютно. Смятам, че ще го направим. Съвсем друг ще излезе срещу Литва.

- Какви са впеатленията ви от Литва?

- Аз съм учуден, че започнаха с две загуби. Явно не са този отбор, който очаквахме. Трябва да се мобилизираме. Да покажем отбора игра и да победим.