Отборът на Левски загуби от израелския Апоел Беер Шева с 66:86 (12:24, 6:21, 23:19, 25:22) като домакин в зала "Триадица" в София в мач от редовния сезон на Балканската лига по баскетбол за мъже.

Тимът на Апоел, който е лидер във временното класиране в международната надпревара, записа седми успех от осем изиграни двубоя, а "сините" допуснаха пето поражение от шест срещи до момента.

Домакините бяха догонващи в резултата през целия мач, като изостанаха с 12:24 след 10 първите 10 минути.

Баскетболистите на Апоел изиграха още по-добра втора част, а "сините" останаха без кош близо седем минути и на почивката резултатът бе 18:45.

През второто полувреме Левски изравни играта, но гостите запазиха солидния си аванс и водеха с 64:41 преди последната четвърт.

До края мачът се доиграваше, а старши треньорът Димитър Ангелов даде доста игрово време на младите играчи на тима.

Асен Великов пропусна двубоя за домакините, а най-резултатен за българския тим беше Златин Георгиев с 14 точки, 6 борби и 4 асистенции. По 9 точки отбелязаха Джон Флорвиъс и Мартин Петров.

За Апоел Беер Шева Хоакин Цухман завърши с 15 точки, 3 борби и 2 асистенции.

За Левски предстои домакинство на Черно море в Националната баскетболна лига на 30 януари, отново в зала "Триадица", а в Балканската лига "сините" ще приемат косовския Пея на 2 март в София.

Автор: Кремена Младенова/БТА