Левски загуби с 67:95 (21:29, 16:25, 13:19, 17:22) срещу украинския Будивелник в мач от Балканската лига по баскетбол за мъже, който бе проведен в зала "Триадица" в София. Така българите остават с една победа от четири мача и са предпоследни в класирането.

Мачът започна много лошо за отбора на Левски, който получи първите осем точки в собствения си кош. "Сините" губеха също с толкова след края на първата четвъртина, в която гостите от Украйна отбелязаха цели пет тройки за 29:21.

Стрелба от далечно разстояние на Асен Великов в началото на втората четвъртина доближи Левски на пет точки, но украинците доминираха остатъка от полувремето. Богдан Близнюк сложи край на частта с точна стрелба от нарушение за преднина от 17 точки.

В третата четвъртина Будивелник натрупа още шест точки преднина, а в последната част гостите затвърдиха доминацията си с обща разлика от 28 пункта.

Красимир Петров вкара 16 точки за Левски, докато Райън Райт улови девет борби и добави три пункта. Близнюк поведе украинците с 20 точки, а други четирима негови съотборници завършиха с двуцифрен актив.