Спортният директор на Балканската лига Шай Щрикс поздрави баскетболния Левски за приемането в Адриатическата лига. „Сините“ са настоящ шампион в надпреварата, но няма да могат да защитават титлата си, защото ще играят в другото регионално състезание.

„Ръководството на Балканската лига и аз лично бихме искали да поздравим Левски за подписването на договора с Адриатическата лига. Пожелаваме им да пожънат същите успехи, които имаха и в Балканската лига през всичките сезони. Радваме се, тъй като това е доказателство, че лигата работи добре и дава възможност на отборите да се развиват и им помага да отидат на по-високо ниво, независимо от факта, че нивото на организация и баскетбол в Балканската лига по нищо не отстъпва на най-добрите лиги в Европа“, заяви Шай Щрикс.

„Пожелаваме им също и да отидат още по-далеч и дай Боже един ден от Адриатическата лига да отидат да играят и в Евролигата“, добави пред bgbasket.com спортният директор на БИБЛ.

„Независимо, че след финалната четворка в Прищина, треньорът на Левски Константин Папазов заяви, че ще играят едновременно и в Адриатическата и Балканската лига, днес президентът на клуба Леонид Гайдаджиев, каза, че Левски ще играят само Адриатическа лига и затова още веднъж им пожелаваме много успехи в следващите три сезона“, каза още Шай Щрикс.