Отборът на Берое вече е в македонския град Гевгелия, където тази вечер от 18.30 часа ще се изправи срещу Кожув в предпоследен двубой от редовния сезон в Балканската лига.

Българският тим ще бъдат в пълен състав за срещата, след като американците Тре Когинс и Джеймс Уайт са възстановени от проблемите, които имаха в последните дни. Когинс не игра при поражението от Теута във вторник, докато Уайт записа едва 4 минути игра, съобщават от клуба.

В първия мач между двата тима през сезона старозагорци се наложиха с 69:62 над днешния си съперник в Стара Загора. Беройци са сигурни за финалната четворка с 9 победи и едва 1 загуба до момента, докато Кожув със сигурност отпада от надпреварата. Двубоят е важен за Берое, защото тимът ни продължава битката за първо място в редовния сезон. Конкурент на "зелено-белите" на Блокотехна, който до момента е с баланс 7-2. Двата тима ще играят един срещу друг на 19 март в Северна Македония.

Останалите сигурни участници във финалната четворка на Балканската лига са Теута и Академик Бултекс 99 (Пловдив), които обаче не могат да изпреварят Берое за едно от първите две места. /БТА