Отборът на Берое спечели за втори път в историята си Адриатическата лига по баскетбол за жени. На финала на турнира, който се игра в Стара Загора и бе повторение на този от 2019 година, българският тим се наложи над защитаващия трофея си тим на Будучност (Черна гора) с 66:56 (21:13, 10:16, 22:21, 13:6).

За баскетболистките на старши треньора Таня Гатева това е второ отличие през сезона. През миналата седмица Берое триумфира и в турнира за купата на България. Срещу Будучност старозагорки започнаха с много висока концентрация и малко преди края на първата четвърт водеха с 21:10. Постепенно обаче Будучност намери ритъма в играта си и до почивката, която дойде при 31:29, преднината на българския отбор се стопи до само 2 точки. Черногорките започнаха по-добре второто полувреме и след тройка на Анджелика Митрасиновик поведоха в резултата за първи път с 34:31. Това обаче не притесни баскетболистките на Берое и до края на третата част играта се водеше кош за кош. Преди заключителните 10 минути българският тим водеше с 3 точки при 53:50.

Последната четвърт на мача започна по възможно най-добрия начин за Берое - със серия от 11:2 точки, която доведе резултат до 64:52 само 5 минути преди края на редовното време. Това обезвери гостуващия тим и до края Будучност така и не успя да се върне в мача. Цели пет баскетболистки на Беро завършиха мача с двуцифрен актив. Най-резултатна с 15 точки бе капитанката Виолина Кочева. Анджела Делич добави 14, а Жаклин Златанова, Матеа Тавич и Сара Буут приключиха с по 11 точки. Буут регистрира и "дабъл-дабъл", като овладя 13 борби. За Будучност Патриция Бура бе най-полезна с 15 точки и 13 борби, а Николина Бабич, Мина Джорджевич и Драна Живкович останаха с по 8 точки. За България това е трети триумф в Адриатическата лига. През 2007 година турнирът бе спечелен от ЦСКА, а през 2019 година победител отново бе Берое.