Берое не даде никакви шансове на тима на Теодо Тиват и спечели двубоя с 99:77 (26:18, 29:8, 24:24, 20:27). Старозагорци доминираха от началото до края на срещата над своя опонент от Черна гора и така записаха втора победа в Балканската лига. Здрава защита и много концентрирана и бърза игра в нападение направиха видима разликата в класите между "зелените" и гостите.

Старши треньорът на старозагорци Любо Минчев "хвърли в дълбокото" новото попълнение на тима Дерик Джийн, включвайки го в стартовата петица.

Първата четвърт приключи при 26:18 за Берое. Надмощието на старозагорци взе връх във втората част. Играчите на Теодо съумяха да задържат изоставането си за кратко, но с няколко много бързи комбинации и хубави пробиви ДзеленитеУ се задържаха трайно с двуцифрен аванс пред тима от Черна гора. Гостите спряха на 26 точка, докато беройци правеха каквото си искат и нанизаха цели 55.

Видимо демотивирани от развоя на събитията през първата част гостите продължиха с грешките. В края на третата част Берое вече водеше с 29 точки Ц 79:50.

В последната четвърт играта на двата отбора вървеше кош за кош. Разликата между Берое и Теодо са задържа в диапазона от около 30 точки. В последните 5 минути на двубоя обаче старозагорци допуснаха няколко грешки, които стопиха преднината им наполовина. За повече в срещата обаче гостите не можеха и да се надяват. Така Берое спечели с 99:77.